Christoffer Robin & Nalle Puh

I denna spelfilm har Christoffer Robin, den lilla pojken som en gång i tiden älskade att ge sig ut på äventyr i Sjumilaskogen, blivit vuxen. Men han känner sig vilsen i vuxenvärlden och nu måste hans barndomsvänner, Nalle Puh, Nasse, Ior och Tiger, ge sig ut i vår värld för att hjälpa Christoffer Robin hitta tillbaka till den omtänksamme och lekfulle lille pojken som fortfarande finns inom honom.

First Man

Efter den flerfaldigt Oscarbelönade jättesuccen La La Land, samarbetar regissören Damien Chazelle och skådespelaren Ryan Gosling igen med First Man, den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen, med fokus på Neil Armstrong och åren 1961-1969. Filmen är baserad på boken av James R. Hansen och låter oss komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av världshistoriens farligaste uppdrag.

Julmys vid Berga station sön 16 dec kl 15-17

Julmys vid Berga station med start kl 15.00 och avslutning kl 17.00.

Julmarknad med musik och fyrverkeri m m.

Kärlek på hjul

 

Jocelyn är en förförisk kvinnokarl som en dag låtsas vara rullstolsburen för att flörta med en ung personlig assistent. Hur kunde han föreställa sig att han istället skulle förälska sig i hennes syster, som faktiskt är rullstolsburen? Jocelyn har fångats i sitt egna falskspel. En komisk och galet romantisk pärla!

Sune vs Sune

 

Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellan stadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en kille som är rolig, snygg, populär och lite mer tjejtjusare än Sune. Till råga på allt heter han också Sune. Vår Sune blir kallad Sune 2 och han känner sig ersatt. När dessutom den nye Sune får huvudrollen I skolans pjäs Romeo och Julia finns ingen återvändo. Hela familjen engageras i kampen för att Sune ska få vara Sune, eller åtminstone Sune 1!

Sune vs Sune

 

Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellan stadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en kille som är rolig, snygg, populär och lite mer tjejtjusare än Sune. Till råga på allt heter han också Sune. Vår Sune blir kallad Sune 2 och han känner sig ersatt. När dessutom den nye Sune får huvudrollen I skolans pjäs Romeo och Julia finns ingen återvändo. Hela familjen engageras i kampen för att Sune ska få vara Sune, eller åtminstone Sune 1!

Bamse och dunderklockan

 

Ännu ett nytt härligt bioäventyr med Bamse och hans vänner intar biograferna. I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs, där våra vänner möter nya typer och utmaningar. I Bamse och Dunderklockan måste Bamse lära sig något viktigt; att bara vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som även Reinard Räv skulle må bra av att förstå

Lyckligare kan ingen vara

 

Lyckligare kan ingen vara kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En dråplig och rörande film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare, längtan efter att älska och att bli älskad. Med David Hellenius, Helena af Sandeberg, Kjell Bergqvist m fl.

Mary Poppins kommer tillbaka

 

Emelie Blunt är Mary Poppins, den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack (Lin-Manuel Miranda), en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator.

Filmstudion hösten 2018

Varmt välkommen till filmstudiohösten och nya filmupplevelser på Berga Bio! Roligt att vi två säsonger i rad varit över hundra medlemmar. Hoppas höstens program känns spännande! Kanske en intresserad vän vill prova på vid någon film?

En nyhet i höst är förändringar i betygssystemet.  Betygslappen kommer nu att ha en femgradig skala som är den vanligaste för filmrecensioner.

Här nedan finns information om höstens filmer och statistik för den gångna våren.   

Filmstudioverksamhet bygger på medlemskap och vi kan inte sälja biljetter till enstaka filmer. Medlemskap löses terminsvis och för det får man se sju filmer samt delta i vår terminsavslutning. 15-årsgräns gäller för medlemskap. Medlemsavgiften är f n 220 kr/termin. Du kan betala till bankgiro 5499-7168 eller kontant på bion vid någon filmstudiovisning. Om du betalar till bankgirot var noga med att ange vem betalningen avser. Vid frågor kontakta kassören Birgitta Cederlöf (073-1004693).

Verksamhet

Berga samhällsförening har till ändamål att verka för Berga samhälles bästa. Detta ska ske bl a genom att föreningen tillvaratar samhällets intressen gentemot myndigheter och genom olika trivselbefrämjande åtgärder och arrangemang. Föreningen är partipolitiskt obunden.

Styrelse och filmförslag

Torbjörn Midunger, ordförande 070-3750065
Birgitta Cederlöf, kassör 073-1004693
Ulrika Holmgren, sekreterare 073-7202553
Jan Nystrand, vice ordförande 070-6999485
Bitte Backman 070-3775155
Christina Claesson 070-3908571
Anita Nygren 073-8373192
Thea Persson 070-8621642
Jenny Sandsten, suppleant  076-3253913
Anne-Lena Werner, suppleant 070-2604953

Filmerna i våra program är förslag inlämnade av medlemmarna. Vi tackar för alla spännande ideér vi får och önskar att ni fortsätter att lämna in förslag. Alla förslag registreras och behandlas av styrelsen. Du kan lämna förslag i samband med filmvisningarna eller maila till bitte.backman@telia.com Filmer som vi kan beställa finns på Sveriges Förenade Filmstudios, SFF, hemsida

https://filmlistan.filmstudio.se/

Phantom Thread

Regi:  Paul Thomas Anderson – USA – 2017 – 130 min.

Drama i 1950-talets London kring The House of Woodcock, ett elegant modehus där societet och kungligheter beställer klänningar skapade av den karismatiske Reynolds Woodcock. Han är en perfektionist med stort kontrollbehov, besjälad av arbetet. Systern Cyril sköter affärerna. Med Daniel Day-Lewis, Vicky Krieps, Lesley Manville. OSCAR 2018: Bästa kostym.

60 röstande gav betyget 3.05 av 5.00 möjliga i den nya betygsskalan.

Den syriska förlovningsringen

Regi:  Sophie Boutros – Libanon – 2017 – 92 min.

Dramakomedi, en by i Libanon. Borgmästarens fru Therese är förväntansfull och förbereder besöket då dottern Ghada ska presentera sin blivande man och hans föräldrar. Att familjen är från Syrien vet Therese ännu inte om. Det var en syrisk bomb som tog hennes högt älskade brors liv. Med Julia Kassar, Ali El Khalil, Bassam Kousa.

59 röstande gav betyget 3.25 av 5.00 möjliga i den nya betygsskalan.

Darkest Hour

Regi:  Joe Wright – Storbrit – 2017 – 125 min.

Drama i början av andra världskriget. Tyska styrkor breder ut sig över Europa. Nyss tillträdd som premiärminister står Churchill inför valet att förhandla med Hitler eller stå upp för sina ideal, beslut som ska bli avgörande. Han lyckas ingjuta mod hos nationen mycket tack vare skicklig retorik. Med Gary Oldman (OSCAR 2018 för rollen), Kristin Scott Thomas, Lily James.

54 röstande gav betyget 4.17 av 5.00 möjliga i den nya betygsskalan.

En sista semester

Regi:  Paolo Virzì – Ita/Fra – 2017 – 112 min.

Drama med äventyr. Ella och John är lyckligt gifta sedan många år tillbaka. Trots  hälsoproblem far de iväg med sin gamla husbil, genom USA, rymmer från överbeskyddande barn och läkare. Ett efterlängtat resmål är Hemingways forna hem i Key West i Florida. John är en stor beundrare av Hemingway. Med Helen Mirren, Donald Sutherland.

67 röstande gav betyget 3.96 av 5.00 möjliga i den nya betygsskalan.

Lion

Regi:  Garth Davis – Aus – 2016 – 120 min.

Verklighetsbaserat drama. Saroo, 5 år, bor i en by i Indien. Han vill vara lika duktig som storebror Guddu och hjälpa till att tjäna pengar åt familjen. En natt tappar bröderna bort varandra. Saroo hamnar på ett tåg som tar honom hundratals mil bort, till Calcutta. Senare i livet söker den vuxne Saroo sitt ursprung. Med Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara.

Ta hand om mamma

Regi:  Behnam Behzadi – Iran – 2016 – 84 min.

Drama. Niloofar, en förhållandevis självständig kvinna i Teheran, driver ett skrädderi samtidigt som hon har hand om sin lungsjuka mamma. Den förorenade luften gör det svårt för mamman att bo kvar. Niloofar är yngst av syskonen och varit van vid att bröderna bestämmer inom familjen. Med Sahar Dowlatshahi, Ali Mosaffa, Ali Reza Aghakhani.

50 vårar

Regi: Blandine Lenoir – Fra – 2017 – 89 min.

Komedi/feelgood. Aurore står på många vis inför en omstart i livet. Hennes man har lämnat henne för en yngre kvinna. Döttrarna börjar flytta hemifrån. Nu ska hon bli mormor. Hon söker nytt jobb och det är tufft på arbetsmarknaden för en kvinna 50+. Med Agnès Jaoui, Pascale Arbillot, Thibault de Montalembert.

Kl 18.00 Glöggmingel och dragning av medlemslotteriet. 

Kom ihåg programmet med lottnumret!

 

Visade filmer våren 2018: statistik

 

 • 17 jan THE SQUARE,  70 röstande, betyg 1.86
 • 31 jan QUEEN OF KATWE, 53 röstande, betyg 2.64
 • 14 feb KÄNSLAN AV ETT SLUT, 56 röstande, betyg 1.82
 • 28 feb NILE HILTON INCIDENT, 43 röstande, betyg 2.21
 • 14 mars MAUDIE, 57 röstande, betyg 2.74
 • 28 mars DOLDA TILLGÅNGAR, 52 röstande, betyg 2.79
 • 11 april SOMMARNATTENS LEENDE, 54 röstande, betyg 1.83 

I genomsnitt 55 röstande och betyget 2.27 av 3.00 möjliga.

 

Projekt för nybyggnad av villor och hyreshus – Bergamodellen

Under 2017 har samhällsföreningen startat ett nytt bostads- och samhällsutvecklingsprojekt. Projeketet är inriktat på att för detaljplanelagda områden i Berga samhälle undersöka förutsättningarna för marknadsföring och bebyggande av befintliga tomter förvVillor och marklägenheter i Lövhälläng  och  hyreslägenheter i centrala Berga.  Målet är att ta fram en ”Bergamodell” för bostadsbyggande.

Projektet finansieras av EU:s Landsbygdsprogram 2014-2020 och Astrid Lindgrens Hembygd efter beslut av Jordbruksverket.

Ett nytt hyreshus med 10-12 lägenheter med 1:or, 2:or och 3:or planeras. Det går att anmäla intresset för dessa hyreslägenheter vid Stationsgatan genom att gå in på http://bergamodellen.se/  eller ring 070-556 24 93.

loggor-alh-landsbygdsfonden-leader

Dataskyddsförordning GDPR

De uppgifter som Emådalens Filmstudio behöver för sina kontakter med medlemmarna är: för- och efternamn, postadress, hem- och/eller mobiltelefonnummer samt mailadress. Detta adressregister är bara tillgängligt för styrelsen och uppgifterna delges inga andra än styrelsen.

Mitt i Kalmar län och mitt emellan Stockholm och Köpenhamn

Berga stationssamhälle med närmaste omgivning har närmare 1000 invånare varav 800 i själva tätorten. Berga ligger bra till invid riksvägarna 34/37 och är knutpunkt för järnvägarna Kalmar-Linköping och Nässjö-Oskarshamn med 25 tågavgångar dagligen och 20-talet bussavgångar till Högsby och Oskarshamn.  Buss 310 går till Växjö med flera turer dagligen. Samhället ligger naturskönt mellan tre sjöar och ett berg i Högsby kommun i östra Småland. En del av Astrid Lindgrens Hembygd.  Ett nytt villaområde, Lövhälläng, med ett 40 tal natursköna tomter är planlagt för byggnation. Det ligger vid cykel-och gångvägen till Gösjön och nära skola, centrum och kommunikationer. Nytt hyreshus planeras vid Stationsgatan.

Aktuellt bioprogram

Berga Bio digitaliserades och fick ny läktare och nya stolar 2012. Uppgradering har skett till 5.1-ljud. Berga Bio är handikappanpassad. Alla filmer är försedda med svensk text. Bioprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras.

Berga Bio & Teater ligger på Järnvägsgatan 4A  mitt i Berga. Parkering finns på Norra Storgatan, vid Missionskyrkan och övre delen av Järnvägsgatan.

Telefon till Berga Bio i samband med varje föreställning 0491-50010.

Endast kontant betalning eller betalning med Swish.

Företag

Här visas företagen i Berga inom kort.

Sporthall

Vid Berga skola finns en välutrustad sport-/gymnastikhall som kan användas för innebandy, gymnastik, bordtennis m m.

Idrottsplats

Berga idrottsplats i norra delen av samhället har en fullstor gräsplan där BB 01 (BergaBockara) spelar sina hemmamatcher. Där finns också en mindre gräsplan samt festplats som används bl a vid midsommar. Vid idrottsplatsen har också ett utegym byggts i anslutning till elljusspåret.

Gösjöbadet

Gösjön  ligger 2 km norr om Berga med särskild cykel- och gångväg från samhället. Gösjöbadet är kommunens största badplats med 10-meters hopptorn och badbryggor med handikappramp, kiosk- och campinganläggning med helt nytt servicehus med toaletter, duschar och kök m m, tennisbana samt minigolfbana.

Elljusspår

Berga SOK har ett elljusspår vid klubbstugan på Trädgårdsgatan 37. Vintertid prepareras spår  på 2,5-kilometersslingan över Dortemoberg och idrottsplatsen.

Föreningar

(kompletteras senare)

Avstånd

Berga ligger 5 km från centralorten Högsby. Det är 29 km till Oskarshamn, 40 km till Hultsfred, 60 km till Vimmerby, 75 km till Kalmar  och 95 km till Växjö. Till Jönköping och Linköping 15 mil samt till Stockholm respektive Köpenhamn 35 mil.

Vägar

Strax utanför Berga går riksvägarna 34 mellan Kalmar och Linköping och 37/23 mellan Växjö och Oskarshamn.

Tåg

Berga station har 25 tågavgångar varje vardag. Kustpilen via KLT till Kalmar och Linköping har 9 avgångar i båda riktningarna måndag-fredag. Tidiga morgontåget Oskarshamn-Linköping och sena kvällståget samt pendeltåg  Berga- Oskarshamn med 5 turer i vardera riktningen kompletterar Kustpilstrafiken.

Buss

Från Berga station och Berga affären, Coop, går dagligen ett 20-tal bussar mot resp Högsby och Oskarshamn. Buss 310 går till Växjö med flera turer dagligen.

Bredband finns med 100 mbit/s

Under 2014 –  2016 har ett fibernät byggts av HögsbyNät AB för bredband med 100 mbit/s. Ett hundratal fastigheter i Berga har anslutits. För nya fastigheter lämnas närmare upplysningar av Sammy Gabrielsson på tel 070-5492553 alt mail  till sammy@hogsbynat.se.

Affärer

Coop Nära i centrum, intill busshållplats och med generösa parkeringar, har öppet måndag-lördag kl 9-20 och söndagar 10-20. Butiken är också ombud för Posten, Svenska Spel och Apoteket.

Herman Nilsson Trävaru har byggmarknad på Industrigatan.
I Kalvenäs finns gårdsslakteri Kalvenäs Kött. och butik Birgitta & Evalds ekologiska natyrbeteskött,  http://www.dittekokott.se/
Tre Århundraden Antik & Loppis på Norra Storgatan 45 är öppet lördag och söndag.

Kaféer

Tre Århundraden Antik och Kafé vid Norra Storgatan 45 har öppet lördag och söndag kl 11-15 (sommartid 11-17) och lockar besökare från när och fjärran. Café Bergabacken intill Berga Bio & Teater har öppet i anslutning till olika arrangemang som Bergadagen första lördagen i september, påsk- och spökbingo och vid vissa opera- och teaterföreställningar.

Skyttefällaskolan

Skyttefällaskolan är den senast byggda av Högsby kommuns skolor. Den stod färdig 1996 och beskrivs så här på kommunens hemsida:

Skyttefällaskolan är en fin skola med spännande arkitektur och ett fantastiskt läge. Skolgården, med tillgång till ett härligt naturområde, har elever, lärare och föräldrar tillsammans utvecklat till en unik plats där man kan uppleva naturens växlingar, åka skridskor och pulka, bygga kojor och klättra. I skolans mitt ligger förskoleklass och fritids samt förskolan.

Kyrkor

Berga kyrka på Dortemoberg och Missionskyrkan mitt i samhället bedriver omfattande och regelbunden verksamhet för vuxna och barn med många medlemmar och engagerade.

Frisörer

I Berga finns två dam- och herrfriseringar, Salong Stinsen på Järnvägsgatan 4 C och Lilla salongen på Norra Storgatan 8.

Hus till salu

I Berga tätort finns drygt 300 småhus. Under 1960- och 1970-talet skedde en stor nybyggnation av småhus på Sjöslätt och Skogsgatan-Alberts väg. Det senast byggda stora området från 1970- och 80-talen finns vid Enevägen, Granvägen och Hasselvägen. Många äldre hus har rustats upp till nybyggnadsstandard.

Hus i Berga som är till salu hittar man bl a på Hemnet.

Bredbandsutbyggnad

Avtal har träffats mellan Högsbynät AB och drygt 100 fastighetsägare i Berga har inkoppling av bredband genom fiber. Kostnaden var 11 900 kr per fastighet inkl moms. Under 2015 har huvuddelen av de fastigheter som tecknat avtal kopplats in.  Närmare upplysningar om anslutning till fibernätet i Berga lämnas av Sammy Gabrielsson på tel 070-5492553 alt mail  till sammy@hogsbynat.se.

Historisk utveckling

Berga som samhälle räknar sin start från 1897, det år då järnvägen Kalmar-Berga stod färdig och byggandet av ett nytt stationshus påbörjades. Samtidigt etablerades den första träindustrin. 1896 bestod Berga endast av tre hus förutom järnvägsstationen och hade ett 20-tal invånare.

Det finns också en intressant förhistoria till den plats som på 1870- och 1890-talen genom järnvägen kom att omvandlas till ett stations- och industrisamhälle. Hit hör beskrivningen av hur inlandsisen för tusentals år sedan formade åsarna, sjöarna, mossarna och det övriga landskapet. Gårdarna i Kalvenäs har anor från 1400-talet och Kungsvägen från Kalmar till Stockholm uppe på åsen genom samhället finns dokumenterad sedan 1600-talet.

Berga återfick sin betydelse som järnvägsknut med den nyupprustade Stångådalsbanan med Kustpilstågen mellan Linköping och Kalmar 1996 och Krösatågen mellan Nässjö och Oskarshamn 2011.

Bli medlem

Enligt stadgarna kan var och en som ansluter sig till föreningens syften bli medlem genom att betala in årsavgiften som f n är 100 kr för familj och 50 kr för enskild medlem. Årsavgiften betalas in på samhällsföreningens bankgiro 5077-4363 med angivande av namn och adress.

Samhällsföreningen har omkring 200 medlemmar.

Styrelse

Samhällsföreningens styrelse består av

Ordförande: Raymond Asp
Vice ordförande: Lise-Lotte Lind
Sekreterare: Bengt-Åke Lundin
Vice sekreterare: Christina  O Axelsson
Kassör: Jan-Åke Henricsson

Övriga styrelseledamöter:  Majvor Nilsson, Diana Karlström,  Patrik Olofsson, Mattias Wärnsberg, Torbjörn Midunger och Jenny Sandsten.

Kontakt via e-post: bl@hogsby.net

Dataskyddsförordningen GDPR

De personuppgifter som samhällsföreningen tar in gäller namn och postadress för de medlemmar som betalt medlemsavgiften. Uppgifterna används bara inom styrelsen och delges inga andra.

De uppgifter om namn och adress samt önskemål i samband med intresseanmälan till bostadsprojektet Bergamodellen.se hanteras inom projektet och kommer bara att delges bostadsbolag eller annan efter medgivande från de som inlämnat intresseanmälan.

Kalender

Detta är på gång i Berga.

Medborgarhuset

Medborgarhuset i Berga byggdes på 1960-talet och ägs av samhällsföreningen. I huset inryms bio- och teaterlokal, foajé, loger och föreningslokal. I anslutning till Medborgarhusets övre entré ligger Café Bergabacken och Framtidslokalen.

Bergas framtid

Regionförbundet i Kalmar län drev under 2012 och 2013  ett projekt för satsning på en tätort med utvecklingspotential i var och en av länets 12 kommuner. Länsstyrelsen och Tillväxtverket var medfinansiärer och Länsbygderådet en av medaktörerna. Berga utsågs av Högsby kommun att vara satsningsort i kommunen.

Projektet tar fasta på framgångsfaktorer från genomförda tilväxtanalyser.  Framgångsfaktorer är bl a

 • Pendlingsavstånd till annan tätort
 • Sjönära läge
 • Utpräglad ”byanda” och eldsjälar
 • Bra infrastruktur
 • Offentlig service med skola, barnomsorg, affär etc
 • Närhet till arbetsmarknader
 • Attraktivt boende
 • Goda sociala strukturer med föreningsliv, kyrka, idrottsklubbar etc

I ansökan från Berga samhällsförening 2012-02-17 framhölls att Berga uppfyller de flesta av de angivna kriterierna som är en förutsättning för utveckling. Här finns ett stort engagemang genom samhällsförening, skola, idrotts-, pensionärs- och andra föreningar, kyrkor, företag och enskilda. Satsningen på att utveckla Berga Bio och Teater är ett aktuellt exempel. Utvecklingen med bättre tåg- och bussförbindelser är en annan mycket positiv faktor.  Berga torde vara unikt som litet samhälle med 23 tågavgångar dagligen.

Arbetet fortsätter under arbetsnamnet Bergas framtid. Samhällsföreningens styrelse är ledningsgrupp för det lokala projektet och Torbjörn Midunger är projektledare. Under hand har olika arbets- och kontaktgrupper tillskapats för kartläggnings- och utvecklingsarbete samt för att ta fram förslag inom olika områden för utveckling av Berga samhälle.

Hyreslägenheter

Stångåkonsult har hyreslägenheter i tre fastigheter på Järnvägsgatan, och hyres- och marklägenheter på Enevägen och hyreshus på Parkvägen. Marklägenheter finns också på Alberts väg och ett hyreshus på Västergatan. Totalt finns ett 15-tal hyreshus i Berga samhälle.

Ett nytt hyreshus med 10-12 lägenheter med 1:or, 2:or och 3:or planeras. Det går att anmäla intresset för dessa hyreslägenheter vid Stationsgatan genom att gå in på http://bergamodellen.se/   eller ring 070-556 24 93.

Projekt för nybyggnad av villor och hyreshus – ”Bergamodellen”

Under 2017 har samhällsföreningen startat ett bostads- och samhällsutvecklingsprojekt. Projeketet är inriktat på att för detaljplanelagda områden i Berga samhälle undersöka förutsättningarna för marknadsföring och bebyggande av befintliga tomter för villor och marklägenheter i Lövhälläng och hyreslägenheter i centrala Berga . Målet är att ta fram en ”Bergamodell” för bostadsbyggande.

Projektet finansieras av EU:s Landsbygdsprogram 2014-2020 och Astrid Lindgrens Hembygd efter beslut av Jordbruksverket.

Ett nytt hyreshus med 10-12 lägenheter med 1:or, 2:or och 3:or planeras. Det går att anmäla intresset för dessa hyreslägenheter vid Stationsgatan genom att gå in på http://bergamodellen.se/  eller ring 070-556 24 93.

Lördag 1 september och söndag 2 september 2018 anordnades en liten Bomässa  Bo & Bygg i Berga med information och aktiviteter kring bostadsprojekten i centrala Berga och Lövhälläng. En broschyr Bo Bra i Berga har tagits fram och finns att hämta på bl a Berga Bio, Coop Berga och Misteln Högsby.

loggor-alh-landsbygdsfonden-leader

 

Berga Bio