I höst firar vi fem år av digitalisering

Hösten 2017 är det fem år sedan Berga Bio digitaliserades och fick en ny läktare och nya biostolar. Det ska vi fira med  många nya filmer, bl a den nya filmen om Björn Borg.

Borg

Borg är en film om hur legender formades ur rivalitet, vänskap och glamour i en tid då allt var möjligt. En berättelse om en svensk ikons stora genombrott som skildrar åren då Björn Borg gjorde resan från Södertälje till världseliten, om hans största kamp som utkämpades 1980 i mötet med den amerikanska supertalangen John McEnroe och om hur deras rivalitet kom att engagera en hel värld.

Carmen

Folkets Hus och Parker visar den klassiska föreställningen Carmen, som spelades in på Metropolitan 2010, på utvalda biografer i Sverige. Det är en anslående uppsättning av Bizets operaklassiker. Elīna Garanča gör den ikoniska titelrollen – en kvinna som varje man åtrår, men som är fast besluten att vara sann mot sig själv. Roberto Alagna är Don José och hans rival, toreadoren Escamillo, spelas av Teddy Tahu Rhodes. Danser av koreografistjärnan Christopher Wheeldon.