Mitt i Kalmar län och mitt emellan Stockholm och Köpenhamn

Berga stationssamhälle med närmaste omgivning har närmare 1000 invånare varav 800 i själva tätorten. Berga ligger bra till invid riksvägarna 34/37 och är knutpunkt för järnvägarna Kalmar-Linköping och Nässjö-Oskarshamn med 25 tågavgångar dagligen och 20-talet bussavgångar till Högsby och Oskarshamn.  Buss 310 går till Växjö med flera turer dagligen. Samhället ligger naturskönt mellan tre sjöar och ett berg i Högsby kommun i östra Småland. En del av Astrid Lindgrens Hembygd.  Ett nytt villaområde, Lövhälläng, med ett 40 tal natursköna tomter är planlagt för byggnation. Det ligger vid cykel-och gångvägen till Gösjön och nära skola, centrum och kommunikationer. Nytt hyreshus planeras vid Stationsgatan.

Aktuellt bioprogram

Berga Bio digitaliserades och fick ny läktare och nya stolar 2012. Uppgradering har skett till 5.1-ljud. Berga Bio är handikappanpassad. Alla filmer är försedda med svensk text. Bioprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras.

Berga Bio & Teater ligger på Järnvägsgatan 4A  mitt i Berga. Parkering finns på Norra Storgatan, vid Missionskyrkan och övre delen av Järnvägsgatan.

Telefon till Berga Bio i samband med varje föreställning 0491-50010.

Endast kontant betalning eller betalning med Swish.

Kalender

Detta är på gång i Berga.

Projekt för nybyggnad av villor och hyreshus – ”Bergamodellen”

Under 2017 har samhällsföreningen startat ett bostads- och samhällsutvecklingsprojekt. Projeketet är inriktat på att för detaljplanelagda områden i Berga samhälle undersöka förutsättningarna för marknadsföring och bebyggande av befintliga tomter för villor och marklägenheter i Lövhälläng och hyreslägenheter i centrala Berga . Målet är att ta fram en ”Bergamodell” för bostadsbyggande.

Projektet finansieras av EU:s Landsbygdsprogram 2014-2020 och Astrid Lindgrens Hembygd efter beslut av Jordbruksverket.

Ett nytt hyreshus med 10-12 lägenheter med 1:or, 2:or och 3:or planeras. Det går att anmäla intresset för dessa hyreslägenheter vid Stationsgatan genom att gå in på http://bergamodellen.se/  eller ring 070-556 24 93.

Lördag 1 september och söndag 2 september 2018 anordnades en liten Bomässa  Bo & Bygg i Berga med information och aktiviteter kring bostadsprojekten i centrala Berga och Lövhälläng. En broschyr Bo Bra i Berga har tagits fram och finns att hämta på bl a Berga Bio, Coop Berga och Misteln Högsby.

loggor-alh-landsbygdsfonden-leader

 

Berga Bio