Mitt i Kalmar län och mitt emellan Stockholm och Köpenhamn

Berga stationssamhälle med närmaste omgivning har drygt 900 invånare varav 725 i själva tätorten. Berga ligger bra till invid riksvägarna 34/37 och är knutpunkt för järnvägarna Kalmar-Linköping och Nässjö-Oskarshamn med 23 tågavgångar dagligen och 20-talet bussavgångar till Högsby och Oskarshamn. Samhället ligger naturskönt mellan tre sjöar och ett berg i Högsby kommun i östra Småland. En del av Astrid Lindgrens Hembygd.

Aktuellt bioprogram

Berga Bio digitaliserades och fick ny läktare och nya stolar 2012. Uppgradering har skett till 5.1-ljud. Berga Bio är handikappanpassad. Alla filmer är försedda med svensk text. Bioprogrammet är preliminärt och kan komma att ändras.

Telefon till Berga Bio i samband med varje föreställning 0491-50010.

Endast kontant betalning eller betalning med Swish.

Kalender

Detta är på gång i Berga.

Berga Bio

Bredbandsutbyggnad

Avtal har träffats mellan Högsbynät AB och runt 100 fastighetsägare i Berga om inkoppling av bredband genom fiber. Kostnaden är 11 900 kr per fastighet inkl moms.  Under 2015 och 2016 har de flesta av de anmälda fastigheterna i samhället,  bl a på Sjöslätt och Kalvenäs kopplats in. Nu återstår bara ett fåtal fastigheter . För nya fastigheter lämnas närmare upplysningar av Sammy Gabrielsson på tel 070-5492553 alt mail  till sammy@hogsbynat.se.